Učionica na vodi sa posetom muzeju Vinča

UČIONICA NA VODI SA POSETOM MUZEJU VINČA

U saradnji sa Muzejom grada Beograda, NOVA ŠKOLA PLUS je pripremila još jednu inovaciju sa željom da školarkama i školarcima približi arheološko nalazište Belo brdo u Vinči.

ARHEOLOŠKE RADIONICE

1.Dečija arheološka sonda: Radionica ima za cilj da se učenicima, na popularan i zabavan način, kroz simulaciju arheoloških istraživanja, prikaže metodologija istraživanja. Radionice vode arheolozi koji imaju iskustvo u edukaciji dece.

2. Forenzičari prošlosti: Na osnovu specijalnih, tzv. paleobotaničkih analiza, otkrivamo koje su se biljke koristile za ishranu u prošlosti. Ispiranjem i analizom uzoraka iz iskopane zemlje učenicima će biti omogućeno da odgonetnu koja hrana je neolitskim ljudima bila najomiljenija, od kojih materijala su pravili odeću i mnoštvo drugih zanimljivih detalja iz života naših praistoijskih predaka.

Program:
Brod 07

  • Dolazak na Savsko pristanište. Ukrcavanje u „Učionicu na vodi“ – brod Zlatno Srce, isplovljavanje i učestvovanje u realizaciji programa ambijentalne nastave „Dunav – učionica na vodi“. Panoramsko razgledanje priobalja sa reka: Pristanište, Beogradska tvrđava, donji grad sa kulom Nebojša, Veliko ratno ostrvo, ušće Save u Dunav, plovidba Dunavom nizvodno i prolazak ispod Pančevačkog mosta, ostrvsko naselje Bela stena, rečne ade Štefanac i Čakljanac, rečno ostrvo Forkontumac, ušće reke Tamiš kod Pančeva.
  • Dolazak u Vinču. Pristajanje i iskrcavanje. Odlazak na arheološko nalazište Belo brdo i učestvovanje u arheološkim radionicama koje vode profesionalni arheolozi. Obilazak Muzeja.
  • Povratak Dunavom uzvodno prema Savskom pristaništu uz nastavak realizacije programa „Dunav – učionica na vodi“. Kroz, pesmu, kvizove… deca stiču znanja koja se tiču Dunava i Save ( značaj, geografija, životne zajednice, istorijat naselja itd.)
  • Pristajanje i iskrcavanje.

Vinca 02Program i cena obuhvataju:
– prevoz autobusom turističke klase do Savskog pristaništa u odlasku i povratku
– nastavni dan u ambijentu broda „Zlatno srce“ sa svim potrebnim priborom za
nastavu u trajanju do 5 školskih časova ( radna sveska „Dunav – učionica na vodi“, veliki papiri za grupni rad, bojice),
– užina u „učionici na vodi“
– ulaznica za Muzej
– troškovi arheoloških radionica
– osiguranje,
– troškove organizacije.

Ostavite komentar

KONTAKT

NOVA ŠKOLA PLUS
Licenca: OTP 13/2019

Adresa agencije:
Gospodar Jovanova 16, Beograd

Radnim danima: od 09:00 do 16:00
Tel/Fax: 011 26 23 428
Mob: + 381 69 8413 751
Mob: + 381 69 8413 781

KONTAKT FORMA

KOMENTARI

  • Goran on BROD ZLATNO SRCEPoštovani, bili smo na vašem brodu, i pored prelepih utisaka o samom plovilu, moram da
  • Snezana on Učionica na vodiPostovana uciteljice Natasa, Pre svega zelimo da Vam zahvalimo na interesovanju za nas program. Postoji
  • Nataša on Učionica na vodiMolila bih informaciju o ceni ove usluge"Učionica na vodi" po detetu. Doveli bi decu drugog

MAPA BRODA

Brod Zlatno srce Beograd
Adresa:
Savsko pristanište / Beton hala

Opšti uslovi putovanja »
Navigacija